30.04.2011 г., 13:53 ч.

Тимшел - ти можеш! 

  Поезия
1723 0 4

 

 

Ти можеш да живееш, ти можеш да умреш.

Ти можеш да се бориш, ти можеш и да спреш.

Ти можеш да обичаш, ти можеш да грешиш.

Ти можеш и да тичаш, ти можеш да летиш.

 

Ти можеш да си силен, ти можеш да си слаб,

ти можеш да си глупав, ти можеш да си млад.

Ти можеш да си честен, ти можеш да си зъл.

Ти можеш да си мрачен, ти можеш да си груб.

 

Ти можеш да си огнен, ти можеш да си див.

Ти можеш да си весел, ти можеш да си жив.

Ти можеш да си кестен, ти можеш да си дъб.

Ти можеш да си птица, ти можеш да си ръб.

 

Ти можеш да си сянка, ти можеш да блестиш.

Ти можеш в грях да паднеш, ти можеш да си стих.

Ти можеш да си празен, ти можеш да си сух.

Ти можеш да си бесен, ти можеш да си глух.

 

Ти можеш и не можеш,

ти искаш или не,

ти имаш или нямаш,

ти знаеш накъде.

 

Ти можеш да си всичко, а можеш

да не си.

Ти, светлина във мрака,

ти можеш го, нали? 

 

 

***

 

Тимшел – ти можеш...

 

 

© Нико Ников Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??