9.01.2013 г., 7:51 ч.  

Тинтири-Минтири 

  Поезия » Хумористична
597 0 9

ТИНТИРИ – МИНТИРИ

 

                   На едноименната ни Токсин

 

Тази Тинтири-близалка 

все пред моите очи е!

Хайде с теб, на балалайка,

с веселата ни хазайка,

с танц партито да открием!

 

То, на хубавото, Боже –

сякаш че е моден писък –

който може и не може,

Минтири, за твойто ложе,

мераклии – колко искаш!

 

Ох, Токсин един ме гложде

вените ми ще превземе!

Мисълта порочна – тоже,

с телескопа цял на Рожен,

с манастира бял на Земен.

 

Аз къде да се помоля,

поглед в бездни да отправя!?

Ти сломяваш мойта воля,

пленник твой съм по неволя

и какъв ще му е края?...

 

Тази Тинтири близалка

сякаш детска е забава.

А стихът ми – песен малка

за невинната ми свалка –

сайтовете да взривява!

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??