5.04.2013 г., 15:56 ч.

Тишина 

  Поезия
667 0 7

 

ТИШИНА

 

             “Душата ми кънти от тишина.”

                                           Георги ДРАМБОЗОВ

 

              “А в тишината стена.”

                                          Валери СТАНКОВ, “Рисунка с въглен”

 

Денят – инфарктен, трескав, неразумен –

се втурва през душите ни размътен,

калейдоскопен, яростен и шумен,

като поток планински – с гръм и тътен.

 

Денят хрипти – пазарен, груб, пресипнал,

денят е сблъсък, щурм, житейска драма,

водовъртеж, сред мръсна пяна кипнал...

Но в крясъка му ясен смисъл няма.

 

Нощта е друго – тишина, в която

печални думи рони лунен шепот,

и слушаш не с ушите, а с душата,

разбираш не с ума, а със сърцето...

 

Нощта е ласка под луната млада,

нощта е светъл мрак сред звездна пазва,

една невидима Шехерезада,

която мъдри приказки разказва.

 

И аз бях ден!

И аз крещях!

Додето

разбрах – денят мълчи, нощта говори.

И се завърнах в своите куплети,

безсилен с нощите край мен да споря.

 

Сега съм само тишина бездънна –

записвам оня странен шепот в мрака

на нощите си, ласкави и сънни.

Сега съм тишина, която чака...

 

 

© Валентин Чернев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ден и нощ, звук и тишина, бяло и черно, Ян и Ин - кой би ги разделил...
    Е, ти си успял
  • "Сега съм тишина, която чака..." - !!!

    Поздрави за хубавия стих, severianin!
  • Възхищение!!!!
  • Прекрасно!! Винаги е удоволствие да се поспра при Вас!!!
  • Северянин, виж като не си много екзалтиран (от "жар-птици" как, според мен, значително по-добре се получава.
  • От къде извира този дух и вдъхновение ?! Невероятно творчество !!! Обожавам ТИШИНАТА - мой пристан и дом !!!
  • Много ми хареса края!
Предложения
: ??:??