25.04.2018 г., 16:25 ч.

Тишина 

  Поезия
656 0 0

Чувате ли я? 
Бавно се промъква.
Усещате ли я? 
В душата ви се вмъква. 

 

Дебне слабостта, 
подушва твоя страх,
провокирана от грубостта, 
напада рязко, със замах. 

 

Това е тя, 
на пръв поглед безобидна, 
проклетата злокобна тишина, 
убиецът на всяка усмивка невинна.

 

Прокрадва се в отговор 
на след всеки смях,
всеки разговор
И всеки грях.

 

Няпомня ти за самотата, 
за изгубеното време,
за тъгата 
и за всяко твое бреме.

 

Спомените изкривява, 
прави ги красиви, 
чувства съживява,
които иначе са сиви.

 

Не се поддавай!
с шум се обгради,
излез, обичай!
Тишината запълни!  

© Ева Илиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??