Чувате ли я?
Бавно се промъква.
Усещате ли я?
В душата ви се вмъква.
Дебне слабостта,
подушва твоя страх,
провокирана от грубостта,
напада рязко, със замах.
Това е тя,
на пръв поглед безобидна,
проклетата злокобна тишина,
убиецът на всяка усмивка невинна.
Прокрадва се в отговор
на след всеки смях,
всеки разговор
И всеки грях.
Няпомня ти за самотата,
за изгубеното време,
за тъгата
и за всяко твое бреме.
Спомените изкривява,
прави ги красиви,
чувства съживява,
които иначе са сиви.
Не се поддавай!
с шум се обгради,
излез, обичай!
Тишината запълни!
© Ева Илиева Todos los derechos reservados