23.09.2020 г., 17:34 ч.

Тишина 

  Поезия » Гражданска
302 0 2

 

Прати им, Боже, лошо време,
мъгли на хоризонта им прати,    
ездачи са, безумно племе,
коне железни, въздухът трепти!

 

И дай ми мъдрост да не съдя
терорът "рицарски", среднощен,
и мисли грешни да отпъдя,
че мога и да бъда злостен.

 

Дано им влезе малко разум,
нали ще искат те да са бащи,        
покоя на съня ще бранят,
ще чакат нов живот да се роди.    

© Иван Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Дарина!
  • Ето един различен поглед на ситуацията. Много ми харесва начина на пресъздаване. Усмихващо-сериозен стих
Предложения
: ??:??