25.06.2007 г., 19:41 ч.

Тишината 

  Поезия
675 0 14
Тишината няма песенни проблясъци!
Тишината си е просто тишина!
Тя изплува над потъващите пясъци...
Тя попива и лъчи, и тъмнина!

Тишината носи в шепите си залци
от претръпнали тела на куртизанки!
И се плъзга по пристиснатите палци
на молитви, през божествени останки...

Тя е извор и проклятие.  И жажда!
Тишината не разчита на слова...
Тишината не умира. Тя се ражда.
От жигосаните звуци по плътта!

Тишината е спасителна и морна.
Тя празнува на безмълвни пиршества.
Тя е спорна, както и безспорна...
Тишината си е просто тишина.

© Катя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??