23.05.2018 г., 11:48 ч.

~~~~™ 

  Поезия
580 2 0

ти си доказателството че няма случайни неща 
че звездите и луната са в косите по места 
че дишам и живея благодарение на теб
че хлябът в пещта втасва вдъхновен от твоят кеф

 

ти си доказателството че съществува земята
че планетите се въртят около нещата
че любовта измислена е за нас 
че квантовите частици открити са от искрите през онзи час

 

ти си доказателство че има шоколад
че приказките за принцеси са истина и благодат
че небесните картините са сиво всекидневие 
без твоето великолепно цъфтящо ежедневие

 

ти си доказателството че дъгата съществува
че сънищата без теб ще са ядосана молекула
че цветята родени са от твоите щастливи сълзи
че мечтите имат цвят и чрез тях бъдещето не гори

 

ти си доказателството че обичам
че буквите шпалир правят докато ги изричам
че за всяко творение си боята
че галактиката е тясна да ти побере красотата 

 

ти си доказателството че животът е богат

че гуслата свири на пролетния свят
че спомените са като жива вода
че омаята е сокът на твоята душа

 

ти си доказателството че съм над нещата
че твоите очи са лъчът в светлината
че озарен е Господ от своето произведение
че ти си най -дългото вълново трептение

© Всемнелюб Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??