23.03.2013 г., 11:53 ч.

Тодоровден 

  Поезия
2917 0 10

НА ТОДОРОВДЕН

 

 

Отминават кушия след кушия

и с тях отминават и дните ни,

а ние пак си оставаме тия,

дето не влизат им в ритъма

 

нито на времето, нито на пътя,

непослушни момчета на вечност обречени

и изживяваме дните си, най-скъпите,

за да помогнем, не да попречим,

 

да влезе доброто в сърцата ви

и да посее усмихнати пролети

без никакво заплащане,

а с вярата, че ще се молите

 

да яхнете конете на надеждата

и да стъпчете обидата, че можем

във слънцето с отворени очи да се заглеждаме.

Ден свят е. Помагай ни, Боже!

 

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??