Когато щуката превърне се във мида...
когато охлюва превърне се в орел.
Акулата превърне се във мряна...
тогава може би ще дойде и мирът.
А днес градушките отнасят...
Бога ми, не знам... какво!
Балъка продължава на брега
да дреме и да чака вечността.
Сблъсък, искри и пламък,
пожари светят във нощта...
Народна мъдрост ти напомня –
не винаги ще е така.
© Ангел Всички права запазени