7.03.2010 г., 19:07 ч.

Той, дъждът... 

  Поезия » Философска
473 0 3

Той, дъждът, си вали,
нежно шушне по плочника.
Преминават трамваи,
запъхтени коли...
Плува целият град
и нехайно блести
тъй измокрен до кости.
Ти протягаш ръце,
мой герой в любовта,
да докоснеш с длани дъжда -
този сребърен цвят,
полетял от небето.
Аз се взирам във теб
със присвити очи...
Ех, да можех сега
да съм малко дете,
да запретна пола
и нагазя във локвите.
Той, дъждът, си вали...

© Галя Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??