10.05.2016 г., 14:05 ч.

Той е Левски 

  Поезия » Оди и поеми
521 3 3

  

Той е Левски,
Дякона - герой.
За нашата родина
бил готов за бой.
Сбирал хора той
за комитети
и за българските 
ни победи.
Искал да освободи България
от тежка турска тирания.
Да няма иго 
и пролята кръв,
да не гине млада плът.
Стара жена с кръст в ръка
да не чака смирено
своята съдба.
Левски сторил много начинания.
Из цялата страна
избухнали въстания.
Гонен и преследван,
в студ и без покой
заловен бе Левски,
обесен бе той.
Но героят светъл
тогава не умря
и до днес живее
в нашите сърца.
Той е Левски,
един на света,
с лъвския си скок
прескочи и смъртта.

© Мария Гуглева Всички права запазени

Моля за мнение.Благодаря!

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви!
  • Добре дошла сред нас! Да опишеш Левски е като да имитираш танците на Майкъл Джексън, просто много висока летва си си поставила. За моя изненада и предвид това, че си толкова млада, ти си се справила отлично. Ще се радвам да прочета още твои текстове. Още веднъж, добре дошла в отбора!
  • Много силно и е така!
    Браво! Хареса ми!
Предложения
: ??:??