30.05.2008 г., 22:34 ч.

Той, Тя и Другият 

  Поезия » Любовна
1002 0 4
И той, и тя... и другият.
И тримата стремяха се към цел една...
погледи в тълпата сива да си разменят
и да усетят Любовта.
Но той все бягаше,
а тя все слаба бе, за да го гони -
а другият пък смяташе,
че всичко е наред след три изпяти ноти...
И тъй - животът завъртя се,
усука се и явно се превърна в ад -
сега тя с другия е и смее се,
но все поглежда пътя за назад...
А той... все още чака я
и търси светлина сред гъстата мъгла,
опитва се с бутилката да разговаря
къде е сбъркал и защо е тази дяволска тъга...
А отговорът никога не ще е ясен...
И тъй... Тя бе в черно
на неговото погребение през вчерашния ден,
погледна му ковчега и помисли си -
защо не го догони онзи ден...

© Цвети Димчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??