2.11.2018 г., 2:42 ч.  

Той, вълкът 

  Поезия
292 0 2



Една каишка вълк не може да удържи -

окови са му сложени – окови…

И колкото повече с оковите се бори-

толкова повече шиповете стоманени

във тялото му се забиват…

Изпиват те неговата сила…

Оставят го без дъх…

А, той беше волен…

Той беше господар на цялата гора…

Сега безсилен е – звяр във клетка и окови,

които впримчили са волната му,

жадуваща за свобода душа.

И само спомените ще го топлят-

спомен за вятър и дъхава трева,

спомен за луната и скалата,

и за вълчицата, с която тичаха в нощта.

Но оковите са тежки –

пречупили са силната воля на вълка…

В погледа му само уплахата прозира

и безнадеждност, че няма вече свобода…

Една каишка вълк не може да удържи…

 

01-11-2018 год.                                                   

© МД Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И аз благодаря!
  • Браво,мила ! Римите ти ми заговориха и запяха. Благодаря ти!
Предложения
: ??:??