11.02.2022 г., 14:26 ч.

Той знае 

  Поезия » Любовна
203 0 0

 

 

И болката и силата в мен
и дяволът и Бог с мен
Толкова е зверски тъпо
и изкушението търпи…

 

Като вик от Вселена
като миг обичан и ласкан
и колко вяра има
и колко обич трябва…

 

В тази любов ранена
да бъда ли добра?!
Суетата с презрение
да отмина и да повървя…

 

Или и аз като него 
душата си на дявола
с безразличие да подаря
да дишам - това не мога…

 

Но доброто е свещена сила
и безценна светлина
И има път и има рози
бодлите ще понеса….
 

© Ирена Дочева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??