7.08.2010 г., 21:45 ч.

* * * Толкова много е лято 

  Поезия
1901 1 25

Толкова много е лято

 

В тъмносиньо ръми тишината
и попива среднощни ухания.
Лято. Толкова много е лято -
можеш даже с ръка да го хванеш.

По первазите лунна позлата
ниже котешки стъпки мънистено.
Лято. Толкова много е лято,
че си влюбен дори без да искаш.

По зелената гръд на тревата
тънка песен бродират щурците.
Лято. Толкова много е лято,
че осъмваш със него в очите.

© Христина Мачикян Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??