27.12.2022 г., 9:51 ч.

Топлина 

  Поезия » За деца
299 2 4

- Ти от камъчета топлината, как създаде за децата?!
И нима от студенина може ти да внасяш ведрина?

 

- Аз, детенце мило, с ръце съм претворило
моята любов голяма, както ме научи мама.
Тя от нейната си майка дар е наследила -
всичко оживява щом с любов се дава.

 

- А дървото старо, как при теб е оживяло?
Сякаш ще напъпи, пролет скоро ще настъпи!

 

- Мило мъничко дете, тук с двете си ръце
и сърцето ми горещо, пипах вещо, вещо! 
Внесох много топлина в човешките сърца
и през зима снеговита ще докарам волна птица
като славей да запее, вятър бързо да отвее
студ и преспите дълбоки по поля широки!
Ето, гледай, научи се и след време потруди се!
Ти, вълшебница бъди и живота претвори!
Нека има топлина, там в хорските сърца!
Нека са широки, земни и на хората потребни !
Нека обич в тях да има и не се усеща зима!
Нека в очите хорски ручей блика горски!
Нека и усмивки на устата има вече по земята!
Нека хората големи не са така студени,
че като змийчета малки имат си сърца жалки...
Научи се! Де с ръчички, де с очички,
може с песен или слово, ти бъди готово!
Нека в тази свята нощ ти получиш тази мощ - 
топлината да раздаваш и нататък да предаваш!

 

© Кремена Арменчева Всички права запазени

  324 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??