16.06.2023 г., 23:36 ч.

Тополите по залез 

  Поезия » Пейзажна
221 0 1

 

       *  *  *

 

Тополите по залез

са вече уморени.

Тъмнеят черни клонии

прилеп прелетява.

 

И планината вече

със здрача се завива --

далечен облак вика;

и светва лампа нейде.

 

Над къщите се носи

забравен дъх на село,

на цъфнали череши,

на вечер тъмнокоса.

 

   април 1990 г.

   гр. Сливен  

 

                                                                    

© Лъчезар Цонев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??