11.03.2010 г., 22:30 ч.

Това е дъжд 

  Поезия » Любовна
1002 0 8

Това е дъжд

 

 

От изворите сенките потичат.

Каптираното време се разля

като менче на влюбено момиче,

като море...

и ето, заваля.

 

И тишината е  пенлива и  звънлива,

превърнала се в песен на капчук.

Светът е нов и свежестта прелива

в душата ми и казва: „Ти си тук,

красива,  като горска самодива.

Живей сега! Живей! Живей напук.

Танцувай боса в изворния ручей,

разпуснала косите като ива,

целувай го и не пропускай случай

да бъдеш истинска, да бъдеш  жива."

 

Това е дъжд! Дъждът на свободата -

съмнения и мостове отнесъл.

Вървя към теб направо по водата,

а ти - към мен, една дъга понесъл.

 

 

 

© Тет Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??