20.08.2019 г., 2:54 ч.

Това е животът 

  Поезия » Гражданска
521 2 4

Това е животът

 

Ще си отида, ала и след мен

светът ще бъде същата клоака

която се повтаря ден след ден,

и нейде там съдбата ти те чака!

 

Омраза, завист, злоба и лъжа

превзели са сърцата и душите.

Захвърлена е любовта в калта,

грехът се трупа вътре, в нас самите!

 

И Господ сигурно е отвратен

от лицемерието на тълпата?

Дори да палиш свещи всеки ден

на края пак ще легнеш във Земята!

 

И грешните, и праведните там

ще си отидат всеки по реда си.

А кой какво ще отнесе не знам!

Сам ще бъде всеки с алчността си!

 

Да се отворят райските врати

не ще помогнат ни пари, ни злато!

Грешният във Ада ще гори

дори да е живял в разкош, богато!

 

Бог така е наредил нещата,

че най-накрая всеки ще плати

за всичко що е сторил на Земята!

И тя с прегръдка ще го приюти!

 

208.2019 г.

 

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??