6.09.2018 г., 15:07 ч.

Това е Тя 

  Поезия
288 0 2

      ТОВА е ТЯ !

 

Щурецът уморен заспива,

роса е блеснала в тревата,

птича песен се разлива,

навред  разпуква се зората.

 

Мъгла се стеле в равнините,

Балканът шепне, вятър лъхва,

поточе весело бълбука,

нощта полека си отдъхва.

 

В далечината куче джафна,

нейде агънце изблее,

гущерче в скалите шавна,

сокол  във висини се рее.

 

Под него сгушени къщурки,

някак сливат се с пейзажа,

в градините дървета плодни,

сякаш че стоят на стража.

 

Стадата тръгнаха на паша,

меко клопат хлопатари,

по пътя каменист и прашен

заскърцаха  каруци стари.

 

Огнения диск изплува

и озари с лъчи земята,

полюшвайки се във нежен ритъм,

поздравяват го житата.

 

Тук няма  замъци и кули,

небостъргачи, катедрали,

а само прелест, красота,

                           които...

дедите ни са завещали.

 

Чардакът пълен със цветя

и с дъх от старата камина,

обичам я – ТОВА  е ТЯ...

това е моята РОДИНА !

 

Автор: Весо 27.01.2018г.

© Веселин Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви,п регръдки от мен. май Румито е права, ще взема да махна "замъците". Сега, като си го преглеждам и ми се струва претрупано. Специални благодарности Руми.
  • Хубава пасторална картина си нарисувал, Веско типично българска!
Предложения
: ??:??