Април е месец на промени,
проблемен ми е твоя статус.
Виж в пощенската си кутия,
може да имаш писмо от някой.
Като погледна навън ми става тъжно.
Като погледна напред, да, вероятно
всичко ще е наред, макар че...
Имам четири пирона забити в мене си и
може и още, разбира се.
Хемингуей казва, че не трябва да пиеш
като пишеш,
ама това не е писане, Папа.
Когато видиш напикан стар човек,
който те моли да го убиеш.
Това не е писане, Папа!
Цигарите – със снимки на умрели –
няма начин да ги спрем, но
виновни няма в тази поредица.
Скъсани джобове, вери, изневери
последствия...
Избори, глупости и телевизия,
Няма шега – това е
нашествие.
Нек'ви говорят за революция – айде, правете я!
Виновен съм като април –
Няма промени!
И нямам мой стил,
вече.
Престани с глупостите – на четирсет сме.
Направи си кафе и не ме обожавай.
Април е заснежен месец.
Април е снежен, Папа!
Като теб.
© Ясен Крумов- Хенри Всички права запазени