29.06.2010 г., 22:25 ч.

Това не ли е лудост? 

  Поезия
490 0 4

На Петя за именния й ден -
букет от маргаритки.
И стихове. Четем...
Кафетата ни смайващо дъхтят,
а от чашите им се стича умората.

Сега,
когато светът е болен
от безразличие
и всеки час ни убиват
с грубостта си;
когато последните филизи на доброто
са прекършени
и злото е пуснало дълбоко корени
в недрата на човечеството;
когато вече е измислен начин как
три по три плюс две
да е равно на петнайсет -
две поетеси, адвокатка и моряк
говорят за Любов
и с песни заливат камъните
на Деня.

От почуда
на птиците тромпетите
онемяха.

© Латинка-Златна Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??