25.01.2024 г., 17:59 ч.

Това са съзвучията! – 1 

  Поезия » Хумористична
199 1 2

Не ми текат отдавна лиги

да гледам Шампионски лиги.

 

Дори по росната ливада

не съм бил никога ливада!

 

Даже някой да ме щипка,

не съм на простора му щипка.

 

В каквото и перото си да топка,

недосегаема съм топка!

 

Той в душата ми дупка,

но не прави ми дупка.

 

Не ще му дам аз скоро ласка-

отдавна той ракии ласка!

 

Изяде ме,дори огризка,

но не съм му аз огризка.

 

Не може да завърже връзка,

а иска с мен да има връзка!

 

В гърлото ми има бучка,

а той отвънка рози бучка!

 

Нямам аз за него ръчка...

Във ребрата той ме ръчка.

 

Ще извадя моята рапира-

не ща да слушам как рапира!

 

Ще взема аз голямата коса

да му отрежа дългата коса!

 

Дано не ме шибат със бича-

яко хъркам, чак бича!

 

Аз съм царят на кича-

с думи различни се кича.

 

Я да ме свалят от кръста,

че вече заболя ме кръста!

 

Боли ме гръдният кош,

а съм полегнал във кош.

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Количеството не прави качество. Не всички са сполучливи
  • Омесих му пита,
    че нищо не пита...
    Дъждецът ни пръска,
    яде, та се пръска...
    и връчих му нота
    за песенна нота...
    щастлив да завие
    и сън завие...
Предложения
: ??:??