Хапвали не две, а трички
от най- хубавите трички.
Дорде тъча на този стан,
ще си бъда с хубав стан.
Дори във Тилилейските гори
не бягам, злоба щом гори.
Недей от нищо ти се бой!
Не ще да паднеш скоро в бой.
Всеки на всичко се смее,
но да плаче, не смее.
Пич, люби и не се май!
Нивга не е вечен май.
Макар, че съм с гердан на шия,
не мога аз въобще да шия.
Жена , когато те котка,
мисли-все пак е котка!
Аз не слагам сито
на гърлото си сито.
Днеска баница точи.
Утре може нож да точи.
Може би, и ти си вещ,
но, за мен си само вещ.
И да имаш яки жили,
пак осата ще те жили.
Макар, че доста съм мил,
сутринта не съм се мил.
Разбери защо съм син-
все пак, ти си моят син!
Аз си имам грижа-
за имотите се грижа.
Стига кюфтета съм бол!
Мисля, че хапнах си бол.
© Георги Янков Всички права запазени