18.02.2007 г., 0:10 ч.

Това ще ми се сбъдне...! 

  Поезия
909 0 4

Това ще ми се сбъдне...!

                                Това ще ми се сбъдне...! Нека!
                                Ако напиша името ти на
        салфетката, а после и там
                        остане следа от червилото.
             Реших да не е все розовото...
             Продължавам да го рисувам,
пиша по сатенените облегалки
на столовете, на мекия фотьойл,
             по чашките блестящи стилно
     в кабаретната част на нощта.
Ще го издрасквам с нокът
        дори наобратно по стените.
                                 Какво са шест буквички, само...
                                 Шест горящи кръгове от кладата
на ада, който избираме сами.
                        Такава ще бъде всяка сутрин,
              по тридесет пъти в деня ми...
              И нощем унесено го записвам
в главицата си, заета само с него
и с нищо друго, и с нищо повече.
      В мястото на записа дъх,
      чувам гласа ти по пистата.
                        Препредава се от неврони,
трансмитери, гали ме нежно,
                                 както тогава, в Началото
                                 На Нашата истинска пролет!
15.02.2007г.

© Делфи Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Е, представи си как ще угасиш пожара пламнал в котелното, защото наблизо са онези бурета с динамит... ВОДА, нали? Много кофи трябват...
  • Може би съм прекалено загрубял вече, но не свързвам създателя на динамита с огромното искрено желание за любов, което струи от този прекрасен стих!
    Но може би защото често динамитът и любовта биват еднакво разрушителни! Не зная!
    Поздрави за стиха!
  • шест ббукви, а
  • Ти ме разбираш...
    Изключително изразително и красиво пресъздаване..на мойте.. и твойте.. чувства.. опари ме.. и.. ЩЕ СЕ СБЪДНЕ..
Предложения
: ??:??