6.06.2024 г., 21:57 ч.

Това време от годината 

  Поезия » Пейзажна
91 1 1

В това време от годината -

мирис на прясно окосена трева,

ухание на билки в градината,

аромат на полски цветя. 

 

Шепички вкусни малинки,

сладки ягоди от задния двор,

топящ се сладолед във фунийки,

освежаващ, студен таратор. 

 

Звън от жужащи пчели,

ромон тих на планинска река,

чуруликащи лястовици,

щурчета с цигулки в нощта. 

 

Изпъстрен свят в цветове.

Галещи, топли лъчи,

дълги вечери под открито небе,

пълни с копнежи очи. 

 

Радост сияйна и ненадмината.

Литнала сред простора мечта. 

В това време от годината

на душата порастват крила.

© Десислава Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много е хубаво и много мое... Това е любимият ми месец, любимият сезон!
    Съгласна съм за крилата
Предложения
: ??:??