15.06.2018 г., 17:01 ч.

Товарен влак през шарена каруца 

  Поезия
654 9 20

Товарен влак през шарена каруца,
така през мен минава всеки ден.
Разстроена цигулка пак скрибуца.
Как само мразя този стар рефрен!

 

Огромен ледоход в сърцето плува,
в уиски лед се слага натрошен.
В душата ми делфините палуват.
Да заглушат досадния рефрен.

 

Смъртта ли? Е, това е друга бира!
И ще умреш, тъй, както си роден.
Със вик роденият, със вик умира.
Страхливецът - с плачливия рефрен.

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??