Jun 15, 2018, 5:01 PM

Товарен влак през шарена каруца 

  Poetry
656 9 20

Товарен влак през шарена каруца,
така през мен минава всеки ден.
Разстроена цигулка пак скрибуца.
Как само мразя този стар рефрен!

 

Огромен ледоход в сърцето плува,
в уиски лед се слага натрошен.
В душата ми делфините палуват.
Да заглушат досадния рефрен.

 

Смъртта ли? Е, това е друга бира!
И ще умреш, тъй, както си роден.
Със вик роденият, със вик умира.
Страхливецът - с плачливия рефрен.

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??