6.09.2022 г., 9:27 ч.

Тоя бай Гецан 

  Поезия » Хумористична
407 0 1

 Мисля, тоя бай Гецан 

от бесове е обладан.

Пише врели-некипели,

направо шменти и капели.

 

Дявола ще той извика 

с думи.  Баси и езика!

Прави си той джамборето 

за наша сметка,общо взето.

 

Ние пъшкаме и стенем 

от лафовете да се денем,

а той ги ръси, без да спира.

Абе, къде ли ги намира?

 

На него му е много ясно,

че ни тормози ежечасно.

Но, той си е ефирен пич,

душата му не трепва хич.

 

А ние, простите глупаци,

сме като коне с капаци -

зобим неговите рими 

с глупости неизброими.

 

Отърване от него няма!

Путин, Байдън, а и мама 

направо сдадоха багажа,

четейки го, това ще кажа!

 

Така че, щете и не щете 

пак бай Гецан ще го четете.

Пък той дано се пооправи...

Вий останете живи, здрави!

 

 

 

 

.

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хумористично, самоирония, но нападаш хора, които те четат, дори не те четат. Откъде това самочувствие!
    "А ние, простите глупаци,
    сме като коне с капаци " - не знам за теб кои са тези коне с капаци, но ти не си дори прочел нещо друго, освен собстнените си лафове. Дали пък ще те четат хората - не знам. Ама пиши си, не ми пречиш!
Предложения
: ??:??