Заминал си е онзи трепет.
Вълшебен, тих и въжделен,
когато сплитахме ръцете си.
Аз бях за тебе. Ти, за мен.
Тогава чувствахме се, страстно влюбени.
Ти помниш, вярвам. Още ти личи.
Не вярвахме в житейската заблуда.
Поглъщахме с тела и със очи.
Все още ми се ще да те обичам,
тъй както те обичах във ума си.
Душата ти със нежност да събличам,
а после да сме плът във плът...
Но аз изчезвам. Губя се наистина.
По път, че сякаш смъртен е, обе́т.
Превърнах я във навик тази липса.
(Мен, липсите направиха поет.)
Не ще повярвам, моя мъченице!
Недей постила думи под краката ми!
Вървял съм два живота под звездите
и в ни един не случих на дела́...
Заминал си е трепета. Безследно.
Навярно ще се върне в друго време.
Не знам дали обичах за последно,
или го мога само с тебе?...
Стихопат.
(Danny Diester)
24.05.2022
© Данаил Антонов Всички права запазени