29.12.2020 г., 11:23 ч.

Трескаво 

  Поезия » Любовна, Оди и поеми
354 0 3

 

Аз продължавам да се ровя...
Да търся... трескаво...
Някаква хартийка, листче, спомен...
Отнякъде да го извадя...
Да си спомня нещо... топло, дори и малко...
на грахово зърно с големината,

но да е истински добро и мило...!
Със топлина, с любов сърцето да облива...
Да си спомня! Да ми стане тъжно!
Сърцето ми да трепне...!
Да прокърви от болка!

Да почувствам, че имало е смисъл..
Не всичко е било измама...
Че имало е време, когато, може би... дори за малко,

истински си ме обичал...
Едва ли... но поне за малко...
нека го допуснем...
И търся, ровя... ала не намирам...
Една измислена от мене само,
там, на дъното на моята душа лежи...
лъжа...

Вързопче от писма и снимки...
букет от аленочервени гербери,
назаем взет воал... и някакви мечти...
във пепел бавно се обърнали...

 

Valentina N.V. ( Valentina Mitova)

12/12/2020

© Valentina Mitova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Скитница и Миночка - Благодаря!
  • Да, хубаво е да имаме спомени, добри или лоши! Те придават смисъл на живота и стимул за мечти, за бъдеще! И аз ти пожелавам, следващият път когато се разровиш из спомените си, от там да струи, нежност, топлинка и любов! 💖
  • Може би от тук насетне,ще създадеш прекрасни спомени, които ще накарат душата ти да трепне! Пожелавам от сърце!
Предложения
: ??:??