31.12.2022 г., 16:01 ч.

Тревога за Новата година 

  Поезия » Гражданска
673 1 0

Виждам на бедните хора тъгата,

за тях ме е грижа и се тревожа,

те са с ниска пенсия или заплата,

нека имат по-щастлив живот, Боже!

 

Нехаят ли за тези люде политиците наши -

минималната заплата с малко увеличават,

как не ги е срам, не виждат колко страшно

е слабите в беднотията едва да оцеляват!?

 

А да не говорим за нашите възрастни хора,

които вместо старини достойни да имат,

които цял живот с тежък труд се борят,

от мизерия нечовешка страдат и гинат!

 

А вие в парламента и луксозните къщи и коли,

като гледате този позор, това чудовищно зло,

как не се срамувате, как сърцето ви не се смили

над тези, на които само Господ им е крило!?

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??