Три мечти, три нежни песни -
балади, бавни ритми, успокояващи,
само толкова ми е нужно,
за да бъда себе си - истинска, щастлива...
Трилистни детелини все намирам,
а силно искам да са четири листи/а,
за да ми донесат късмет, щастие и повечко от любовта...
Три думички: "Обичам те завинаги" -
От тебе отговора не е един:
ту искаш ме, ту страниш от мене...
Искам ли те - сама съм, сред дъжд от звезди.
А когато привидно примиря се - при мен идваш, пръв си!
Три молби към теб отправих:
"Обичай ме", "Ела до мен", "Сама не ме оставяй"...
Три, число е на късмета,
три са моите следи в света,
които ще оставя на раздяла,
когато ме покори смъртта...
Те са три и затова са светли -
толкова превъплъщаващи ме в себе си...
Това са: стиховете ми, сина ми
и сянката, която без мен ще се спира до всеки дори...
© ГАЛИНА ДАНКОВА Всички права запазени