24.02.2018 г., 19:20 ч.

Три без петнайсет 

  Поезия
439 0 2

Три без петнайсет

 

Пътувам на север
по път магистрален,
на три без петнайсет
хванал волана.

 

С бетонно упорство
и скорост висока,
двойни тунели
Балкана пробождат.

 

Мостове подпряни
върху речни корита
и в двете посоки
за извора питат.

 

Пръски от влага
на стъклото отпред.
Сред хребети обли,
облак пленен.

 

В главата ми пак
изкачат акорди.
"Вземи ни, вземи ни
и в тази мелодия!"

 

Потропвам със пръсти,
подсвирквам с уста,
Витиня прехвърлям,
натискам газта.

 

От зима към пролет
вятърът духа,
петък следобед,
в три
           без петнайсет.

 

© Иван Бърдаров 2018. Всички права запазени.
 

© Иван Бърдаров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??