13.02.2020 г., 16:32 ч.

Три дни от Безкрая... 

  Поезия » Любовна
525 0 0

 

Три дни от Безкрая...

 

В почти безкрайни тържества,

а три дни всичко продължи,

но се проточи след това

Безкраят, помниш го – нали!...

 

Но в тия три броени дни

напрегнатите сетива,

възбудени  в страстта, сами

очакваха, като стрела

 

в опънат лък, да полетят...

... И ето Любовта реши:

телата ни да се сплетат

с възбудените ни  души...

 

А в Оня древен ритуал

и във Олтара  на страстта,

упойващ дим ни бе събрал

за Тържеството на Плътта...

 

... Животът е неповторим,

но Господи, добър бъди:

– решиш ли да се преродим –

да бъде пак в Ония дни!...

 

13.02.2020.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??