Три дни от Безкрая...
В почти безкрайни тържества,
а три дни всичко продължи,
но се проточи след това
Безкраят, помниш го – нали!...
Но в тия три броени дни
напрегнатите сетива,
възбудени в страстта, сами
очакваха, като стрела
в опънат лък, да полетят...
... И ето Любовта реши:
телата ни да се сплетат
с възбудените ни души...
А в Оня древен ритуал
и във Олтара на страстта,
упойващ дим ни бе събрал
за Тържеството на Плътта...
... Животът е неповторим,
но Господи, добър бъди:
– решиш ли да се преродим –
да бъде пак в Ония дни!...
13.02.2020.
© Коста Качев All rights reserved.