21.04.2008 г., 16:40 ч.

Три пъти "ДА" 

  Поезия » Любовна
729 0 2
Малки капчици щастие
по гърба й топъл избили,
в прегръдка... крепка, задъхана,
две малки тела са се свили.

Лекият въздух децата повдига.
Вечер се спуска - дните не стигат.
Пурпурен плащ закрива небето.
Звезди - игли,
капки - желания.
Нощният плащ
покрива стенания
дива любов.
Тъмно е. Чуваш ли?
Чуваш ли зов,
когато сутрин отвориш очи
и слънцето кротко те пита дали
някога пак ще обичаш.

“ДА” - кажи - три пъти “ДА”,
трижди забрави кухата лъжа,
която някога избра да сънуваш
и тя те погълна, преди да се пробудиш.

Нощ... млада, искаща, страстна,
нощ - даряваща нови предели.
В прегръдка... крепка, задъхана,
Ти и Тя един до друг сте се свили.

© Светослав Николов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??