27.10.2016 г., 23:52 ч.

Три сестри... 

  Поезия » Друга
508 0 0

Три сестри...

 

Жената Пролет седна на брега.

Очите ѝ в безкрая се стопиха.

Прегърна тихо своята сестра –

Жената Есен.

Двете се вглъбиха.

 

Прошепнаха си истинни слова.

Невидимата радост разпиляха.

Сред златните нападали листа

те песните на Лятото допяха.

 

А то ги гледаше, като в мъгла.

Нали им беше брат от старо време.

В невидимата звездна тишина

на път реши вълшебен да поеме

 

Обърна се и просто я видя –

сестрата Зима – волна, снежнобяла.

В крайморската смълчана синева

Снагата ѝ високо бе изгряла.

 

Помаха Лятото и отлетя.

В следите си посипа нежност

В усмивката си скъта Пролетта –

любимата сестра.

За вечност...

 

А после дъжд от облак заваля.

Посоките невидими се скриха.

Заспа за дълго майката Земя.

Мечтите ѝ в небесното попиха.

 

27. 10. 2016 г.

Елица

 

© Елица Георгиева Всички права запазени

Стихотворението е провокирано от прочетен стих при приятел.

"Жената есен" на Станимира Вълчева.

http://sestra.blog.bg/poezia/2016/10/26/jenata-esen.1485114

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??