12.01.2020 г., 19:22 ч.

Три соц-тристишия 

  Поезия » Източни форми
549 0 0

Присъни ми се стара реалност-легенда:
плаче умиращ затворник в кочината на свинете
и само студената луна му съчувствува!

 

 


Неподвижно виси българската икономика-кранта
като гилотина над неинициативните глави и умове...
Изглежда, че чака капиталистически жребец-оплодител!

 

 

 


Моли се,  народе,  за по-хубави дни!
На усмихващ се сладоледаджия през лятото,
заприличай със сърцето си...  през зимата ти.

© Гюрхан Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??