4.08.2020 г., 8:10 ч.

Три съдби 

  Поезия » Друга
656 2 2

Под някой августовски пек
дали в душата ти да вляза?
Живея век на самотѐк –
добър и мек, с учтиви фрази.

Краче на бебе в блага нощ
събира двама и ги радва –
а нейде някой вдига нож,
а друг любува се на сватба.

Съпруг един. Една съпруга.
Дете едно и светли дни.
Момче и мъж. Вселена друга.
Небе и дъжд – за три съдби.

Животът струва красотите
на всеки дъх, поет за миг!
Животът гасне във враждите
и в любовта е най-велик!

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??