23.07.2008 г., 0:02 ч.

Тринадесет стълби 

  Поезия » Философска
918 0 6

Тринадесет стълби, а може би повече

катерим след всяка раздяла.

И всяко стъпало е остра ножица,

която ни реже крилата.

 

Девет кръга, а може би повече

са нужни да пречистят душата.

Дали минаваме огнени обръчи

и надолу растат стъпалата?

 

.....................................................................

Дали е нужно да се жалим - не мисля,

нали сега Човекът расте?

Нали и той от Бога зависи,

как ще живее и как ще умре.

 

© Милица Игнатова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??