Тринадесет стълби, а може би повече
катерим след всяка раздяла.
И всяко стъпало е остра ножица,
която ни реже крилата.
Девет кръга, а може би повече
са нужни да пречистят душата.
Дали минаваме огнени обръчи
и надолу растат стъпалата?
.....................................................................
Дали е нужно да се жалим - не мисля,
нали сега Човекът расте?
Нали и той от Бога зависи,
как ще живее и как ще умре.
© Милица Игнатова All rights reserved.