Триптих
1.Съвременност
Като застаряваща красавица
станал е Светът ни злобен...
Сякаш нашата Цивилизация –
тръгнала е току-що от:
човекоподобните!...
2.Вечното
Какво е вечното във този Свят?...
– Страстта към гибел и разврат –
крещят Цивилизаци изпепелени...
Но ги повтаря всяко поколение...
3. Суеверие
Душите ни са суеверни и объркани,
над разумът ни властват зли гадатели –
треевожни и напрегнати замръкваме,
когато чуем за загинали приятели...
30.09.2020.
© Коста Качев Всички права запазени