27.01.2010 г., 1:51 ч.

Триптих 

  Поезия » Хумористична
587 0 5

 

 

 

I.   По Яворов

 

 

Кали, Кали, Калиопа

тропа, опа и без виза,

че умът и днеска хлопа

по Европа в тежка криза.

 

 

Палешникът - скрит в торбата,

а на устната и - брънка.

Да изкара за чорбата 

себе си предлага вънка.

  

 

 

II.   По Дебелянов

 

 

Помниш ли, помниш ли в тихия двор

белия цвят на измръзнали вишни?

Порив пречупен при полет в затвор -

моите пролети в дните предишни...

 

 

Помниш ли, помниш ли тази игра

дето играехме с теб под асмите?

Сякаш че беше това на шега -

днес я играят децата ни скритом.

 

 

 

 

III.   По Смирненски

 

 

"Студено, дявол да го вземе,

студът те реже като с ножици

и ако искаш да се посъвземеш

ти трябват поне две госпожици!" 

 

 

Студено? - Няма да го кажа.

Студът в прозореца намига.

Че Тато топлеше го Дража -

не две - мен Пинчето ми стига!... 

 

 

 

 

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??