Трите свята
Яв - светът на явните неща е - наречен още Бял.
Света на Хорс и Светлината негова.
Увереност, опора дава той на всички живи същества, ура.
У-РА символизира света Яв - което значи до Слънцето, пред "окото" негово.
Слава на Яв.
Светът на природата дневна чрез очите на човека говори.
Очите са краката на Душата - с природата са връзка те.
Слух, осезание, вкус, обоняние - подобно нещо изпълняват.
Подсказват те какво моментът да се прави иска.
Делата танц са - едно движение вика второ.
Първото движение второ е, и всяко второ - първо.
Светлина човек щом има - знае той какво да прави.
Окото негово е мозък, то е разум!
Умът нощен малко, и окото дневно определят - какво е нужно да се прави.
Звукът и звуците до тях.
Денят-нощта, Слънцето-луната на Яв принадлежат.
А какво е Нав - оня свят.
На смъртта и на съня света.
В този свят човек душѝ-приятели-другари да има може.
Възможно ли е - дали това е нужно?
Да и да,.
Намери си - избери души такива, живяли на земята - близки или не..
С имена на твоето подобни, с букви еднакви няколко, ил поне една.
Назначи им камъни в природата - разходка твоя.
Мислѝ за тях по малко - поливай с вниманието твое душите тез и имена.
Така другар със тех ще станеш.
Ще си помагате взаимно без съмнение.
Така и Нав за теб ще оживее в своята полезност.
Ядеш, храниш се, не сам си ти, помни.
Тук са те, във въздуха незримо душите Навни.
Оставяй по малко за тях от твоята храна!
На боговете света - Прав се нарича.
Светът на Правия, на Род.
На боговете Славянски - нашата група.
Велес, Сварог, Даждбог, Перун.
За прослава от тях един си избери.
Род - бащата е самият Той - творец, създател.
Велес - на цялата природа, и в природата Яв-на, Нав-на бог е.
На трите свята уредник и управник.
Сварог е майстор и творец.
Даждбог е Слънчевият, летен бог - добър.
Перун е войнът справедлив. Ура
Лесничеят слави най-напред бог Велес.
Чрез него - всички богове от тази група!
Слава на Велес - и слави той името свое!
Прославянето пък - свят ил светове твори специални, егрегорни - славни.
Светът наречен Слав.
Получават се тогава четири свята.
Яв, Нав, Прав и Слав.
Слава на световете тези, да кажа накрая.
На темата таз за световете Славянски.
Светове и богове.
Наши са те - и прослава заслужават.
И там ни се намират пътеките и пътя.
Щастието, радостта.
Ура
Лесничея
© Леснич Велесов Всички права запазени