Трудиме се упорито ние
А началникът - “умник” голям,
ни тормози - няма срам:
и работникът го мрази,
че по нервите ни лази!
Сутрин още от вратата
злобно си върти ръката:
- Бързо днеска работете -
чевръсти да са ви ръцете!
Този прави ни на луди -
как да ни тормози все се чуди,
но и ние не сме лесни -
пиеме кафе и пеем песни!
Трудиме се упорито ние -
една плете, друга - шие,
но си блъскаме главата:
не достига пустата заплата!
© Мария Всички права запазени