30.12.2021 г., 17:21 ч.

Трудна за обичане 

  Поезия » Любовна, Бели стихове, Свободен стих
711 3 3

 

... Обикновено такива хора не остават за дълго.

Идват,
правят те малко по-щастлив,
карат те да
                        Вярваш,
че красивото го има,
мечтаеш колко хубаво би могло да бъде.
Искаш светът да е твой,
отваряш ръце,
скачаш и очакваш да полетиш.

Но вятърът минава по крилете ти и се отдръпваш.
Поглеждаш надолу и започваш да се страхуваш.
Започваш да се питаш
"Ще успея ли? ", "Ще се получи ли? "
"Страх ме е,
                   ... но много искам",
"Птиците как го правят? ",
"Не се ли страхуват?!"

"Да летят."

"А ти ще скочиш ли? ",
"Дали ще падна от много високо? "
"Ами може да опитам. "

"Страх ме е,
               но ми се лети"...
                      "Да! "
  
Политам

дано все пак
някой разбере,
че не съм чак толкова
                                 трудна
                                       за
                                         обичане...

© Симона Венкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??