18.09.2022 г., 23:39 ч.

Трудности 

  Поезия » Философска, Друга
196 1 1

И когато трудно е то най си струва,
трудното в ръце да задържиш,
защото то за теб жадува,
дошло, целящо да те промени.

 

И не е лесно, зная, да се бориш,
но най е смислено да продължиш,
когато силите ти някак си не смогват,
с малкото върха да изкачиш.

 

И преди края, знам, жестоко трудно е,
но винаги там чака радостта.
И не, че стигнал си до края радва те,
а че продължил си и през трудността.

© Ивета Врескова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Чудесно е да изкачиш връх,
    но истинското изживяване е в изкачването му.
    Поздрави!
    Успех!
Предложения
: ??:??