6.12.2008 г., 19:31 ч.

Трябва ли и аз да се променям 

  Поезия
615 0 1
 

Трябва ли и аз да се променям?

Не!

Не искам да го правя.


Трябва ли от чувства мили
всякакви да се избавя?

Не!

Не искам да го правя.


Трябва ли и всичките си трепети
любовни да забравя?

Не!

А дори да трябва,
няма да го правя.


За да оцелея,
трябва ли да стана егоист?

Да смачкам и изгоря
и последния за теб написан лист?


Да сложа и маската,
която носят всички жени

и ей така да забравя,
че отвътре силно ме боли?


И фразите заучени да казвам,

да угаждам на всички?

С измислици,
с тъпи мечти?

С фалшиви и грозни лъжи?

И какво ще стане,

когато всички се превърнем
в егоистични и мрачни души?


Двуличници и лицемери,

кой колко пари има всеки ще мери.


Че така светът от злоба ще се пръсне,

а на такива като мен от това ще им втръсне.


Майната му на всичко,
ще си кажат и какво?

Ще се затворят в света си,
изграден уж само от добро?


Или може би ще се променят
и на останалите ще угодят?

 

2007

© Радена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??